Lyrische woorden over de Fonteinboom!

Fonteinboom

Geworteld in, ontworsteld aan de grond Van een golf in deze mulle zandwoestijn Torent hij boven dit strand als een fontein Waaiert hij naalden als druppels in het rond. En op de stam die het terpentijnen sap geleidt Markeren schubben de rimpels van de tijd.

(auteur, Jan Vliegen, Heemkundige Kring)

(foto Crossit Media)

De heemkundige kring van Hechtel-Eksel koos een oude zeeden uit tijdens de boomverkiezing op 14 mei. Deze boom zal de toekomstig uitzicht van de oude landduin mee bepalen, samen met de andere bomen die verkozen werden door de 4 lokale verenigingen.

Jan Vliegen van de heemkundige kring schreef een mooi gedicht over deze unieke boom, die omgedoopt werd tot ' Fonteinboom'.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square